Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Termín: 27. 5. - 2. 6. 2024| Místo: Centrum FotoŠkoda
Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?
24. 4. 2024 | 8 minut čtení

Už 6. května startují registrace na přednášky, workshopy a besedy na jarní FotoŠkoda FEST 2024. Máme pro vás malý přehled jmen a akcí, které byste letos určitě neměli propásnout. Mezi nimi švédský surrealista Erik Johansson, popartista Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík s produktovou fotografií, Eliška Fischerová (Khiria) s párovým focením a řada dalších fotografů, kteří vám předají své know-how. Počet míst na přednáškách je omezený, takže doporučujeme dlouho neotálet. Vždyť budoucnost fotek je i ve vašich rukách.

FotoŠkoda FEST | Praha | 27. 5. – 2. 6. 2024

FotoŠkoda Fest Jaro 2024 | Koho nepropásnout?

​Na letošním FotoŠkoda FESTu bude zhruba 170 přednášek a akcí. Jak si v té záplavě vybrat to, co vám pomůže vzít fotografování do vlastních rukou? Mrkněte na náš výběr novinek i toho nejlepšího, co vás letos na FotoŠkoda Festu čeká. 

Celý program FotoŠkoda Fest 2024

Surrealistický svět Erika Johansonna

Pečlivě propracované fotky se špičkově zvládnutou postprodukcí na první pohled vypadají jako vstupenka do pohádky. Na ten druhý vás donutí zírat na fotky dlouhou dobu a snažit se rozklíčovat, kde na nich zhruba končí reálný svět a kde začíná ten fantastický. Erik Johansson je švédský fotograf bydlící v Praze, jeho fotky se vystavují na festivalech i samostatných výstavách v Sydney, Petrohradě, Stockholmu, Paříži i jihokorejském Ulsanu. Fotí na systémy Hasselblad a je jejich světovým ambassadorem. Na své přednášce v Leica Gallery Prague poodkryje zákulisí detailní přípravy i editace fotek, které berou dech. 

Erik Johansson

Erik Johansson na jedné ze svých dosud největší výstav v Busanu, Jižní Korea, 2023. © Erik Johansson

Pop-artová fotka Matěje Derecka Harda 

Matěj Dereck Hard FotoŠkoda Fest

Matěj Dereck Hard. Ve svém díle často kritizuje sám sebe i současné sociální problémy a témata, která jsou mu blízká.

Matěj Dereck Hard je český fotograf a výtvarník specializující se na popartovou fotografii a inscenované snímky. Jeho originální série mu vynesly spolupráci se spoustou zajímavých značek, mezi nimi třeba Red Bull nebo Canon. Umí být kritický a do fotek promítnou s velkou dávkou ironie sociální témata, která se jeho světa dotýkají. Na jeho přednášce na FotoŠkoda Festu se dozvíte víc o tom, jak vznikají jeho inscenované fotky, třeba ty ke kampani Ne! v přírodě nebo fotky ze série TOO SOON, která kritizuje předčasné dospívání dětí. 

Vladimír Birgus o své i české fotografii

Vladimír Birgus FotoŠkoda Fest

Vladimír Birgus s Kurtem Gebaurem na zahájení své výstavy Červená a modrá v Leica Gallery Prague, foto: FB Vladimíra Birguse. 

Kdybyste v Česku hledali někoho, kdo ví o české fotce a úplně všechno a s velkou pravděpodobností se zná s většinou českých fotografů a s řadou těch světově proslulých zahraničních, byl by to Vladimír Birgus. Letos na jaře otevřel svou výstavu Černá a bílá v Czech Photo Centre a hned na to také barevnější Červená a modrá v Leica Gallery Prague. Fotograf, kurátor, historik fotografie a vedoucí Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě bude na své přednášce mluvit o kurátorství výstav, přípravě a vydávání knih i o mezinárodním postavení české fotografie.

Portfolio review s Kevinem V. Tonem

Portfolio review Kevin V Ton FotoŠkoda fest

Kevin V. Ton na přednášce Stories/Faces v Leica Gallery Prague. Foto: Leica Gallery Prague

Formát, který je v zahraničí docela běžný u nás na pár let poněkud utichl. Na Portfolio review s Kevinem V. Tonem můžete donést své fotky a společně probrat pohled zkušeného fotografa na vaši tvorbu. Počet míst je omezen, tak neváhejte. A doporučujeme také zajít na některý z Kevinových street workshopů nebo photowalks Prahou jak ji neznáte. 

Celý program FotoŠkoda Fest 2024

Produktovky se Zero Limits nebo Tomášem Třeštíkem

Zero Limits na FotoŠkoda festu 2024

Jak na tuhle scénu a svícení? Podělí se s vámi ve studiu Zero Limits. 

Kde vznikají všechny švýcarákovské fotky a videa? Ve studio Zero Limits, které se zaměřuje hlavně na produktovou fotografii, a ukazuje, že to prostě nemusí být jen produkt na bílém pozadí. Jejich fotky mají koule, a dokazují to na spolupráci s Angry Beards, Pepper Field, Mixit a samozřejmě legendárním Švýcarákem. Na workshopu vám ukážou, jak to dělají. 

Reklamou a módou se zabývá také Tomáš Třeštík, který patří k nejznámějším jménům v české reklamní fotografii. Na FotoŠkoda Festu bude mluvit o tom, jaká blízká budoucnost tenhle obor čeká a s čím se budete muset v produktové a reklamní fotce vypořádat. 

Street fotky s legendami české fotografie

Kevin V Ton na FotoŠkoda fest 2024

Do ulic vyrazte fotit s Kevinem V. Tonem nebo Honzou Mihaličkem. 

Jestli vás baví street, máme pro vás pár opravdu dokonalých bodů, které byste si měli v programu FotoŠkoda Fest zakroužkovat červeným perem. Kevin V. Ton vás protáhne Prahou na jedné ze svých photo walks, Honza Mihaliček vám ukáže, jak se v ulicích fotí s Leicou, Zdeněk Dvořák vám poví, jaké to bylo fotit roky trvající projekt v jednom z českých cirkusů, Vladimír Birgus vám povypráví o své fotografické cestě od 70. let do dneška, Jana Kupčáková vás svým citlivým přístupem zavede do italských uliček i newyorských zákoutí. 

Móda, akty a glamour na FotoŠkoda FESTu

Nikola Elefant na FotoŠkoda Fest 2023

Nikola Elefant vás provede workshopem na téma Glamourous.

Pro ty, jejichž tématem je móda, portréty, akty nebo glamour, máme letos na FotoŠkoda Festu připravené přednášky a workshopy s Khiriou (Eliška Fischerová), Lukášem Dvořákem, Nikolou Elefant, Lukášem "Kenjim" Vrábelem nebo Kateřinou Janišovou.  Lidé, kteří fotí pro světové módní magazíny, vystavují na prestižních festivalech i v galeriích nebo fotí velké kampaně pro nejslavnější značky, se s vámi podělí o kousek svého know-how. 

Wildlife, cestování a příroda objektivy Petra Bambouska nebo Michala Krauseho

Michal Krause vás naučí dostat ze své techniky v přírodě maximum i zpracovávat fotky v C1.

Pro ty, komu srdce tluče v rytmu s přírodou, tu máme přednášky a velmi interaktivní workshopy s vítězi Wildlife Photographer of the Year Petrem Bambouskem nebo Vítem Lukášem, Jaroslavem Horou, který přírodu fotí už od roku 1980, Václavem Šilhou, který s foťákem procestoval 6 kontinentů, s vítězem Czech Press Photo Michalem Krause, s Vilémem Veverkou nebo Radkem Karko

Celý program FotoŠkoda Festu 2024

Co ještě zapsat do diáře? 

Video

Akt

Analog

Know-how

Mrkněte na web FotoŠkoda Fest, kde najdete podrobný program. Vyfiltrujte si program podle sebe, a hlavně – nezapomeňte se přihlásit na akce které vás zajímá, dokud máme místo. Registrace startují už 6. května 2024. 

 

Celý program FotoŠkoda Festu 2024

Související články

Nové tváře na FotoŠkoda FESTu 2024, které byste si neměli nechat ujít

Nové tváře na FotoŠkoda FESTu 2024, které byste si neměli...

Lukáš  ‘‘Kenji’’ Vrábel: Komunikace je pro dobrou fotku zásadní

Lukáš ‘‘Kenji’’ Vrábel: Komunikace je pro dobrou fotku...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Diskuze

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...