Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!

Kategorie

Vše

Témata

Vše

Značky

Vše

Datum

Výstavy

Jan Košč: Lidé/People
Výstavy

Jan Košč: Lidé/People

21. 4. 2024 | 2 minuty čtení

Minigalerie v prostorách prodejny FotoŠkoda bude od pondělí 29. dubna hostit výstavu fotografa Jana Košče. Autor se věnuje především žánru street a používá speciální optiku, která fotografiím propůjčuje netradiční vzhled. Zveme vás na vernisáž v den zahájení výstavy od 17 hodin, vystavené fotografie budou poté k vidění do 18. května.

Vladimír Birgus: Červená a modrá
Výstavy Leica

Vladimír Birgus: Červená a modrá

17. 4. 2024 | 2 minuty čtení

Vladimír Birgus je uznávaný fotograf, vysokoškolský profesor, kurátor a historik fotografie - tato významná osobnost bude v Leica Gallery Prague od 19. dubna do 9. června vystavovat soubor barevných fotografií, konkrétně těch, kde převažuje modrá a červená barva. Do 8. května zároveň probíhá také výstava Vladimíra Birguse v galerii Czech Photo Centre, kde naopak najdete snímky černobílé.

Marek Pupák: Blue Grandma
Výstavy

Marek Pupák: Blue Grandma

16. 4. 2024 | 2 minuty čtení

Galerie 400 ASA na pražském Smíchově uvádí novou výstavu - projekt s názvem Blue Grandma zde představí Marek Pupák, který se od roku 2007 věnuje fotografování své babičky. Netradiční dokumentární série bude k vidění od 19. dubna do 20. června.

Vladimír Birgus: Černá a bílá
Výstavy

Vladimír Birgus: Černá a bílá

11. 4. 2024 | 2 minuty čtení

V galerii Czech Photo Centre mohou nyní návštěvníci vidět zhruba sto černobílých fotografií uznávaného fotografa, profesora Vladimíra Birguse. Hlavními motivy výstavy Černá a bílá jsou kromě lidí dobové kulisy a atmosféra, které mnohdy vytvářejí překvapivé a absurdní momenty. Součástí výstavy v Czech Photo Centre je také ozvučená projekce s dobovou hudbou a úryvky rozhlasových projevů. Výstava trvá do 8. května.

Radek Karkys: Mezi Masaji
Výstavy

Radek Karkys: Mezi Masaji

7. 4. 2024 | 2 minuty čtení

V roce 2020 měl filmař a fotograf Radek Karkys možnost odcestovat s Lejlou Abbasovou do Loita Hills v Keni, daleko od turistických lokalit, zdokumentovat rozvojovou spolupráci mezi masajskou komunitou a neziskovými organizacemi Asante Kenya a RedTribe. Na výstavě ve FotoŠkoda je do 27. dubna ke shlédnutí celkem 33 fotografií z jeho výprav.

Bernhard Schubert: Pestrost přírody a fotografie
Výstavy

Bernhard Schubert: Pestrost přírody a fotografie

18. 3. 2024 | 2 minuty čtení

Výstava oceňovaného rakouského fotografa Bernharda Schuberta zahájila osmý ročník soutěže Czech Nature Photo. Na výstavu Pestrost přírody a fotografie vybral kurátor Michal Krause 94 fotografií z tvorby Bernharda Schuberta, které jsou k vidění v galerii Czech Photo Centre do neděle 7. dubna.

Fotoklub Praha: Láska k fotografii
Výstavy

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

18. 3. 2024 | 4 minuty čtení

Fotoklub Praha se vrací do Minigalerie Centra FotoŠkoda a fotografie svých členů zde vystaví od pondělí 18. března do 6. dubna 2024. Každý z nich se zaměřuje na jiný žánr - nebudou chybět street fotografie, krajina, reportáž či akty. Fotoklub Praha sdružuje fotografy z České republiky i zahraničí.

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů
Výstavy

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

8. 3. 2024 | 3 minuty čtení

Leica Gallery Prague uvádí novou výstavu s názvem Archív skrytých významů, která představuje různé polohy české a slovenské dokumentární fotografie. Svou tvorbu zde prezentují tři autoři na sebe navazujících generací - Pavel Dias (1938-2021), Tibor Huszár (1952-2013) a Karina Golisová (*1997). Výstava je k vidění do 14. dubna 2024.

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost
Výstavy

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

23. 2. 2024 | 2 minuty čtení

Nová výstava v Minigalerii představí fotografie Oldřicha Cicvárka, který na černobílý film zachycuje klidná zátiší s přírodními i architektonickými motivy. Výstava se koná od pondělí 26. února do 16. března.

Czech Photo Centre: Sportovní fotografie 2023
Výstavy

Czech Photo Centre: Sportovní fotografie 2023

10. 2. 2024 | 2 minuty čtení

Galerie Czech Photo Centre v pražských Butovicích hostí do 10. března výstavu vítězných fotografií soutěže pořádané Klubem sportovních novinářů. Součástí přehlídky je také samostatná výstava fotografií Miroslava Martinovského a prezentace vítězných snímků z minulých ročníků. Hlavní kategorie je od loňského ročníku pojmenovaná podle legendy sportovní fotografie jako Cena Jaroslava Skály.

Czech Photo Travel: S foťákem na cestách
Výstavy

Czech Photo Travel: S foťákem na cestách

26. 1. 2024 | 2 minuty čtení

55 destinací, 28 lektorů a desítky nadšených účastníků s nezapomenutelnými zážitky. Na fotoexpedice, které pořádá cestovní kancelář Czech Photo Travel a FotoŠkoda, můžete vyrazit už šestým rokem. Na této výstavě alespoň prostřednictvím fotografií - fotografie účastníků a lektorů workshopů a expedic budou k vidění v Minigalerii FotoŠkoda od pondělí 5. února.

Josef Vrážel: Valašsko, domov můj
Výstavy

Josef Vrážel: Valašsko, domov můj

19. 1. 2024 | 2 minuty čtení

Fotograf Josef Vrážel svoji domovinu důvěrně zná a miluje, což je vidět na jeho hluboce lidských fotografiích, které nejsou jen obyčejným dokumentem. Na výstavě v Leica Gallery Prague můžete do 3. března shlédnout dokonale komponované obrazy plné dějů, prožitků a vůní kraje, kde je Vrážel pevně ukotvený a odkud, jak sám říká, nikdy neodejde.

Vystavte své fotografie v Minigalerii FotoŠkoda
Výstavy

Vystavte své fotografie v Minigalerii FotoŠkoda

6. 1. 2024 | 2 minuty čtení

Pracujete na vlastním fotografickém projektu anebo vám již hotový soubor fotografií leží v šuplíku? Pokud byste rádi své snímky vystavili a představili je široké veřejnosti, Minigalerie FotoŠkoda v paláci Langhans právě otevírá rezervace termínů pro rok 2024.

Galerie WWG.CZ vystavuje XV
Výstavy

Galerie WWG.CZ vystavuje XV

14. 12. 2023 | 2 minuty čtení

Minigalerie FotoŠkoda bude již popatnácté hostit výstavu Galerie WWG.CZ, na níž představí svou tvorbu 14 talentovaných fotografek - záměrem tohoto ročníku je dát prostor ženám ve fotografii, a to jak profesionálkám, tak těm, které v tomto oboru teprve začínají. Zveme vás na vernisáž v pondělí 18. prosince v 17:00, kde se zároveň můžete setkat s některými z autorek.

Eva Heyd: Soukromé cesty
Výstavy

Eva Heyd: Soukromé cesty

24. 11. 2023 | 3 minuty čtení

Cesty s fotoaparátem podniká Eva Heyd od dob studií. Zpočátku se věnovala humanistické fotografii a pracovala jako novinářka. Její tvorbu ovlivnila emigrace do New Yorku v roce 1985 a pozdější návrat do České republiky. Nová výstava v Leica Gallery Prague představuje část autorčiny současné práce - fotografie a montáže zachycují nejen magii krajiny, kde žije, ale také míst člověkem kdysi vytvořených a dnes opuštěných.

Alžběta Jungrová: Stav mysli
Výstavy

Alžběta Jungrová: Stav mysli

23. 11. 2023 | 2 minuty čtení

Galerie 400 ASA na pražském Smíchově hostí od pátku 24. listopadu výstavu fotografky Alžběty Jungrové. Při svých pravidelných návštěvách New Yorku zachycovala život a barvy v ulicích velkoměsta a vytvořila z nich soubor s názvem Stav mysli.

Fotoklub Praha: Láska k fotografii
Výstavy

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

22. 11. 2023 | 4 minuty čtení

Fotoklub Praha se vrací do Minigalerie Centra FotoŠkoda a fotografie svých členů zde vystaví od pondělí 27. listopadu do 16. prosince 2023. Každý z nich se zaměřuje na jiný žánr - nebudou chybět glamour fotografie a akty, architektura, krajina, street, portréty či abstraktní fotografie.

Petr Hricko: Levitace
Výstavy FotoŠkoda Fest

Petr Hricko: Levitace

24. 10. 2023 | 2 minuty čtení

Společně s blížícím se FotoŠkoda FESTem přivítáme také novou výstavu v naší Minigalerii. Sérii fotografií s názvem Levitace vytvořil fotograf Petr Hricko ve spolupráci s firmou Peak Design. Levitující fotografie jsou Petrovou specialitou a v galerii FotoŠkoda si budete moci prohlédnout od 30. října do 25. listopadu.

Nick Hannes: Zahrada rozkoší
Výstavy FotoŠkoda Fest

Nick Hannes: Zahrada rozkoší

18. 10. 2023 | 3 minuty čtení

Podzim v galerii Czech Photo Centre již tradičně patří výstavě fotografa, který zasedá v porotě soutěže Czech Press Photo. Nick Hannes, belgický fotograf a držitel ceny World Press Photo, v Praze vystavuje svůj dlouhodobý projekt s názvem Zahrada rozkoší. Zabývá se urbanismem moderních měst po celém světě. Ty dokážou ohromit turisty, ale za samotným procesem se skrývá mnoho problémů, které se autor snaží dokumentovat. Výstava je k vidění do 3. prosince a zdarma pro návštěvníky FotoŠkoda FESTu po dobu konání festivalu.

Soutěž FOTOSTART: 9. ročník - vítězné práce
Výstavy

Soutěž FOTOSTART: 9. ročník - vítězné práce

15. 9. 2023 | 3 minuty čtení

Zdi naší Minigalerie budou od pondělí 18. září zdobit fotografie výherců devátého ročníku soutěže FOTOSTART. Z celkem 649 soutěžících porota vybrala 30 nejlepších snímků, které můžete v Minigalerii vidět během následujících tří týdnů. Z témat dominuje barevná a černobílá street fotografie, zastoupení ale najde také příroda a umělecká fotografie.

Leica Gallery Prague: Lukáš Dvořák XIII
Výstavy

Leica Gallery Prague: Lukáš Dvořák XIII

11. 9. 2023 | 3 minuty čtení

Od poslední výstavy Lukáše Dvořáka v Leica Gallery Prague uplynulo 13 let. Na svojí poslední stejnojmenné knize, která vyšla v roce 2021, pracoval 13 let. Číslo 13 je pro módního fotografa Lukáše Dvořáka zásadní a provází ho celý život. Stejné jméno proto nese i nová výstava v Leica Gallery Prague, která se otevře návštěvníkům 15. září.

400 ASA: Paměť světla
Výstavy

400 ASA: Paměť světla

11. 9. 2023 | 2 minuty čtení

Galerie 400 ASA uvádí rozšíření projektu Negativy z popelnice fotografa Martina Wágnera. V týdnu od 11. do 17. září máte i vy možnost Martinovi Wágnerovi zapůjčit fotografické negativy nebo diapozitivy, které vám bez využití leží doma. Wágner bude v galerii negativy zdarma profesionálně skenovat a přenášet je do kvalitní digitální podoby. Následně vybrané zdigitalizované negativy vytiskne a vystaví v rámci výstavy Paměť světla. Ta potrvá od 20. září do 31. října.

Kateřina Janišová: můj NY sen
Výstavy

Kateřina Janišová: můj NY sen

31. 7. 2023 | 3 minuty čtení

Fotografka Kateřina Janišová podnikla letos v červnu čtrnáctidenní cestu do New Yorku se svou múzou, modelkou Májou Zunovou. Tyto dvě ženy za svůj pobyt v Americe nafotily přes 10 000 fotografií, nachodily více než 200 km a fotily na mnoha atraktivních lokacích. Výběr toho nejlepšího z jejich americké výpravy můžete vidět v Minigalerii FotoŠkoda od pondělí 7. srpna.

Podpultovky IX
Výstavy

Podpultovky IX

11. 7. 2023 | 1 minuta čtení

Oblíbené podpultovky jsou zpět - naši kolegové vám každý den předávají zkušenosti a pomáhají vybrat tu nejlepší techniku, ale navíc jsou i sami talentovanými fotografy. Od 17. července do 5. srpna můžete vidět výstavu fotografií reprezentujících jejich tvorbu a unikátní pohled na svět.

Zobrazeno 24 z 512

Nejčtenější články

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!
FotoŠkoda Fest

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

15. 4. 2024 | 6 minut čtení
Analog: proč fotit na film?
Fototipy

Analog: proč fotit na film?

11. 1. 2019 | 10 minut čtení
SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy
Produktové novinky Aktuality z fotosvěta

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

16. 4. 2024 | 5 minut čtení

Nejčtenější recenze

Recenze: Nikon Z6 II
Recenze Hodnocení 98%
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

11. 4. 2024 | 8 minut čtení
Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Recenze Hodnocení 98%
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

4. 4. 2024 | 21 minut čtení
Recenze: Canon EOS R6 Mark II
Recenze Hodnocení 99%
Hodnocení 99%

Recenze: Canon EOS R6 Mark II

8. 2. 2024 | 13 minut čtení

Fototipy

Fotoškola - street fotografie II.
Fototipy Videa Seriály

Fotoškola - street fotografie II.

19. 4. 2024 | 1 minuta čtení
Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem
Fototipy

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

15. 4. 2024 | 6 minut čtení
Fotoškola - street fotografie
Fototipy Videa Seriály

Fotoškola - street fotografie

5. 4. 2024 | 1 minuta čtení

Nejnovější videa

Tipy na focení - jdeme fotit street II

26. 4. 2024

Fotoškola - street fotografie II.

19. 4. 2024

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

11. 4. 2024
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...