Registrace na FotoŠkoda FEST jsou v plném proudu!
CHCI TAKÉ NA FESTIVAL!
FototipyVidea

Tipy na vánoční dárky pro milovníky knih a analogu

Tipy na vánoční dárky pro milovníky knih a analogu
27. 11. 2023 | 4 minuty čtení

Dnešní rychlá doba digitální si občas žádá zpomalení a krok zpátky k analogu a procesům, které si žádají víc času. O Vánocích to platí dvojnásob! Pojďte se s námi podívat na dárky, kterými potěšíte milovníky analogu, starších technologií a knih.

 

Canon A1 a další analogy

Prvním tipem Vaška a Honzy je samozřejmě analogový fotoaparát. Tedy fotoaparát, do kterého je třeba vložit film a ten pak následně vyvolat. Analogem, který potěší každého zkušeného i začínajícího fotografa je Canon A1 s objektivem 50 mm a světelností f/1.8, který nabijete  ideálně 36snímkovým černobílým filmem. Radost pod stromečkem zaručena!

Pokud by vás lákalo, pořídit analog i starší, než zmíněný Canon A1, tak se nenechte pobízet a mrkněte na náš bazar, nebo se rovnou zastavte u nás v prodejně! 

ANALOGOVÉ VÁNOCE

Filmy

Pokud už vaše drahá polovička analogový fotoaparát vlastní, tak jistě víte, že kvalitních filmů, není po ruce nikdy dost. Věřte, že novým filmem Ježíšek ještě žádného fotografa neurazil! :)

U NÁS BUDOU VÁNOCE S FILMEM NEJEN V TELEVIZI!

Vyvolání snímků

Máte-li doma fotografa disponujícího analogovým přístrojem, tak mu můžete udělat radost poukazem na vyvolání fotografií ve FotoŠkoda či digitalizaci filmů či starých snímků. Pro náročné fotografy, kteří jsou si jisti, že se o jejich filmy nikdo nepostará líp, než oni sami, doporučujeme poukaz na čas v temné komoře. A naopak, pokud máte doma fotografa, který s analogem začíná a sám by si nebyl úplně jist, můžete jej obdarovat některým z našich analogových kurzů.

DARUJI ČAS V TEMNÉ KOMOŘE 

Knihy

Dárkem, který nesmí chybět v žádné domácnosti, pod žádným nazdobeným stromkem, jsou knihy. Pojďme se podívat na nejzajímavější tituly, které vyšly v poslední době.

BEZ KNÍŽKY POD JEDLÍ TO NEJSOU VÁNOCE!

 

Polaroid I-2 a další instatní tipy!

První analogový instantní fotoaparát s vestavěným manuálním ovládáním Polaroid I-2. Dáme ruku do ohně za to, že světelnost f/8, krásný bokeh, automatické zaostřování a nejostřejší objektiv v historii Polaroidu nadchne jak nadšeného amatéra, tak profíka. Pro kompletní set neváhejte přihodit pouzdro a filmy!

Pokud si nejste jisti, zda by byl Polaroid trefou do černého, tak mrkněte i na další analogové instantní fotoaparáty, v nabídce jich máme nepřeberný výběr typů i barev.

JEŽÍŠEK NADĚLÍ INSTATNÍ ANALOG!

 

Fotoknihy a fotoobrazy

Lámete si hlavu s dárkem pro babičku či kolegy? Už nemusíte. Babičku jistě nejvíc potěší fotky vnoučat a rodiny, a to ve fotokalendáři, fotoknize či rovnou na fotoobraze. Tak neváhejte a mrknětě, jak na to!

A jak říká ve videu Vašek, fotku ze společného focení s kolegy má na pracovním stole a kouká na ni denně. Tak neváhejte a podarujte kolegy povedenou fotkou třeba z teambuildingu.

Pokud si na podobné fotodárky myslíte a rádi byste jimi rodinu a přátele podarovali, tak nezapomeňte, že s blížícím se Štědrým dnem se také mění možná doba doručení. Aktuální informace najdete přímo zde.

OBJEDNÁM RADŠI HNED! 

 

 

FUJIFILM Instax MINI EVO hnědý

hybridní instantní fotoaparát, retro design, až 100 různých kombinací efektů

4 999,-
LEICA SOFORT 2 bílý

CMOS sensor 1/5“ 4,9 Mpx / 2560 x 1920 bodů, Designation Leica Summar 1:2/2.4 – 28 mm (eqv. 35 mm), Barevný prostor RGB, JPG (DCF 2.0, Exif 2.31)

9 490,-
FUJIFILM Instax MINI 12 fialový

objektiv: 60 mm, f/12,7, minimální zaostřovací vzdálenost: 30 cm, elektronická závěrka: 1/2–1/250 s

2 299,-

Související články

Fotoškola - jak fotit na dovolené

Fotoškola - jak fotit na dovolené

Téma měsíce května: Fotíme na dovolené

Téma měsíce května: Fotíme na dovolené

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Další Videa

Fotoškola - jak fotit na dovolené

Fotoškola - jak fotit na dovolené

Téma měsíce května: Fotíme na dovolené

Téma měsíce května: Fotíme na dovolené

Tipy na focení - jdeme fotit street II

Tipy na focení - jdeme fotit street II

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...